2008-02-28

Evolution...

"And I, I do not dare deny
the basic beast inside;
it's right here,
it's controlling my mind!
And why do I deserve to die?
I'm dominated by
this animal that's locked up inside!"

Dagen är snart till sin ände, man kan även se det som så att kvällen precis börjat. Så ser jag det. Dagarna blir så mycket längre då. Jag vill ha långa dagar, för det betyder samtidigt att jag har ett längre liv. Dagen har bestått mestadels av studerande, jag har naturkunskapsprov imorgonbitt. Ska bli roligt hoppas jag, det är ett av mina favoritämnen så jag hoppas jag får mvg, brukar få det i naturkunskap så jag har höga förväntningar på mig själv. Provet handlar om evolutionen- livets uppkomst och utveckling samt om genteknik. Därav rubriken och citat från Korns låt evolution.

Just nu lagar jag mat, det blir makaroner och köttbullar för tredje dagen denna vecka. Hehe, så går det när de minsta förpackningarna är för stora. Lite ensidig kost men man får ju såklart ganska varierad kost i skolan, så det lär inte vara några större problem med det. Dock var jag med om ett litet missöde då jag började laga mat för cirkus en timme sedan. Jag glömde att jag satt på vattnet, så det stod där och kokade ända till plattans timer stängde av den.. hmm.. tur man bor i lägenhet och har en timer, annars hade nog hela huset vart ON FIRE vid det här laget!

Dessutom ska grovmanuset till projektarbetet in imorgon innan kl. 12.00. Jag är såklart inte klar med hela arbetet och det finns ingen möjlighet att jag blir det heller. Måste koncentrera mig på mitt naturkunskapsprov. Så jag passade på att skriva ner alla rubriker jag ska fylla ut på projektarbetet så min handledare i varje fall kan se vad jag har tänkt få med i arbetet. Jag var även och fick tillbaka lite enkäter från några affärer idag, och ofta jag hinner sammanställa dem till imorgon, icke! Men jag känner mig lugn, jag har gjort den värsta biten av arbetet. Nu är det bara det roliga kvar, resultat och analys delen. Där man får lägga in sina egna tankar och åsikter, det tycker jag om väldigt mycket!

Nu måste jag springa till min mat så det inte sker ännu en olycka idag. Take Care!

2008-02-27

I'll try anything once...

Idag var religionernas dag för min del, hade enbart tre lektioner där alla var om ämnet religion. Engelskan var inställd så vi spenderade den lektionen med att plugga in massa onödiga saker vi ens inte hade till religionprovet vi hade lektionen efter. Men provet gick ändå väldigt bra, det känns som ett MVG! Jag fick dessutom reda på mitt resultat på senaste religion B provet, MVG! Jag känner mig lite lycklig, jag älskar religion, det är så otroligt intressant! Man kanske borde bli präst, eller ja, gud vet vad, hö hö hö!

Apropå vad man ska bli så snackade jag med mamma i telefon om det nyss, jag berättade om programmet jag hittat som verkade otroligt intressant, Agronom med inriktining landsbygdsutveckling! Mamma tyckte det lät intressant, men hon berättade lite skräckerfarenheter hon haft under sitt liv med agronomer. De kan vara riktigt överlägsna och försöka sätta stackars djurskötare på plats och tro att de med sin höga utbildning vet så mycket mer än en djurskötare med 40 års erfarenhet.. hmm. . Det är något jag verkligen ska tänka på om det så blir fallet att jag väljer det programmet. Då ska jag vara väldigt förstående och tillmötesgående och verkligen försöka se ifrån djurskötarens perspektiv och dessutom lyssna och lära mig från deras arbetslivserfarenheter. Jag talade förövrigt med min kära mor i 49 minuter, det längsta samtalet vi haft via telefon faktiskt!

Mammsen berättade även att min kära Gullfia fått lamm idag, tre småttingar, två grabbar och en liten fia! Jag ser fram emot att åka hem och träffa dem på lördag. Jag hoppas verkligen min kära Gullfia skärper till sig och blir en bra mor, hon hade vart lite kinkig och försökte stöta bort två av lammen berättade mamma. Men Gullfis ska nog skärpa sig, ska säga åt henne med mina tankar, det brukar funka.

Jag är verkligen pepp inför helgen, det kommer bli så jävla roligt! Fredagen skall spenderas med min lilla söta vän på krogen, sedan drar jag hem på lördagmorgonen, fyller 19 år, hänger med Gullfis och lammen, käkar tårta, sedan drar jag iväg på en privatfest mot kvällningen, där jag även får mitt hår klippt av en polare. På söndagen kommer släkten och grattar mig, jag hoppas på massa pengar så jag kan få fart på min enormt bristfälliga knappt befintliga ekonomi! Jag måste dessutom köpa biljett till peace and love om jag nu ska dit, men det tror jag. Känns lite bråttom, med tanke på att Kent ska spela, jag är rädd att alla "popkidz" snor alla biljetter... Men de har dessutom höjt priset i år, så man kanske tar och åker till arvika istället, det kostar bara 700 spänn! Känns som ett mer ekonomiskt val, plus det är helt okej band som ska dit!

Nu ska jag ta och studera lite naturkunskap, har prov på fredag, gäller att börja i tid! PUSS!

2008-02-26

Take it away...

"Burn the sun burn the light
Take take take take take take it away
Take my hand take my life"

GAAAH! Jag har extremt mycket att plugga, vet inte om jag ens kommer överleva denna dag, en störd engelska grej där vi ska kritisera en text vi läst med ett feministiskt synsätt. Jag tror jag har lyckats göra klart den, men det är bland det värsta jag skrivit, asmycket citat bara för att det ska bli tillräckligt mycket text. Jag hatar när det inte går bra för mig! Plus jag har religion prov imorgon, om Hinduismen. Vilket jag inte har börjat plugga på än, för engelska helvetet tog sådan tid, dessutom råkade jag somna när jag försökte plugga på hinduiska skrifter, så jag förlorade några timmar. Kände att jag var tvungen att beta av engelskan först så jag skulle slippa oroa mig över den när jag tillslut äntligen skulle få sätte mig med religionen.. Det känns förjävligt rent ut sagt! Nu är klockan rätt mycket och jag antar jag måste plugga minst två timmar på religionen, så jag får tidigast gå och lägga mig lite efter 23. Det är fan positivt, nu blev det bättre, jag mår bra nu!

Idag var jag och tränade på gymet, det gick bra, otroligt svettigt. Körde först 30 minuter spinning pass (fatburn), sedan 20 minuter (också fatburn) på en maskin som jag inte vet vad jag ska kalla den. Den är jävligt grym i varje fall. Sedan körde jag styrketräning på de andra maskinerna, får säkert träningsvärk imorgon till råge på allt!

Tänkte bara berätta att PIPPI nu inte längre finns på denna jord, R.I.P PIPPI!

Tjingeling, nu ska jag sätta mig med religionen, Hinduismen here I come!

2008-02-25

LOVE LIKE WINTER

Morgonsol och fågelkvitter är vad jag vaknade av! Fy tusen säger jag bara, jag vill vakna av mörker, dimma och snöstorm, men vad får jag soljus och kvitter! Min dag började på sämsta möjliga vis, var...är...min...VINTER?!

Dagen fortsatte, jag var på samma dåliga humör. Min vinterjacka är alldeles för varm för soliga dager, jag hatar plusgrader! Så jag var varm och det blev svettigt och jag blev allmänt tjurig. Men tillslut kom vändpunkten. Engelskaläraren kom inte till lektionen, varför? Inte den blekaste, hon hade säkert missat att vi bytt schema. Men detta var mycket trevligt hela klassen satt och gosade och gjorde ingenting. Jag och polarna satt och snackade massa festivalminnen och planerade för utgång till helgen. Himmelriket. Jag och en polare ska ju till Tyskland på festival i sommar, Rock Am Ring heter den, och vi kom på att hur fan ska vi få med all packning?! Vi har enbart beställt handbagage utrymme.. hur ska vi få ner två sovsäckar, två liggunderlag, ett tält och kläder i vårt handbagage?! OMG! Men vi kom tillslut på en lösning, den ena tar två sovsäckar i väskan och den andra tältet! Och kläder klär vi på oss så mycket som möjligt, vi kommer svettas men det blir inget i packningen. De kan inte tvinga av oss kläderna, eller hur? Det kommer förövrigt bli det bästa och roligaste i våra liv tror jag...

Sedan fortsatte dagen vidare, elevrådsmöte, matshopping, en polare som ringde och fråga om hon fick slagga hos mig, vilket hon givetvis fick. Mycket intressant dag. Dock lite sliten, inte van att tänka så mycket en hel dag nu första dagen efter lovet. Men jag överlever, nu är det dags att sätta fart på hjärnsubstansen. Har otroligt mycket att plugga denna vecka!

So long fuckers!

2008-02-24

I love you and goodbye...

NEJ NEJ NEJ NEEEEJ!

Pappa ringde nyss, PIPPI, mitt älskade lamm - ÄR DÖENDE!

Jag hatar när djur dör, det gör mer ont i mig än när människor dör. Vad jag vet i varje fall, ingen släkting som verkligen stått mig nära har dött, jag kanske ändrar mig när det hänt. Men just nu gör det mer ont när djur dör och varför ska alltid de stackars djuren jag älskar mest dö!? Jag fattar inte, jag blir bestraffad för jag jämt förälskar mig mest i de små klena lammen. Men de behöver mig ju, pappa sa att Pippi slutat bry sig helt, hon har tappat livslusten. Jag skulle aldrig lämnat henne, hon saknar mig nog. Hon bryr sig inte om att knuffas fram till mjölken, hon har sina två syskon som är större och starkare, hon är chanslös!

Min kära Pippi är så söt, hon har lockig, ganska lång päls, rosa liten nos. När jag kom in i ladugården så bä:a hon på mig och jag klättrade in till henne. Hon kom springande och klängde sig upp i mitt knä, så söt!

Goddagens

Jag har nu skaffat en blogg, igen. Sist gick det inge vidare, men framtiden ser ljusare ut denna gång. Sista tiden på sista gymnasieterminen, det känns nästan hårt. Kanske aningen korkat att tro att man ska ha tid att blogga då, jadu, jag vet inte. Samtidigt känns det som det finns otroligt mycket man vill få ut just nu, vad kommer hända liksom!?

Jag har verkligen INGEN aning om vad jag ska göra efter gymnasiet, jag vill inte och jag orkar inte tänka på det. Herrejävlar! Jag kommer antagligen gripas av sistaminutenpanik, och slå till med nått impuls val! Jag kommer förstöra min framtid. oj oj oj!

Apropå sistaminutenpanik, jag borde få det snart angående mitt projektarbete. Grovmanuset ska in nästa vecka, jag har extremt mycket kvar att skriva. Men ändå känner jag mig lugn, ibland förvånas jag av att jag aldrig blir stressad! Det närmsta stress jag kan komma är panik och min panik är ändå relativt lugn. Jag säger bara att jag har panik för jag borde ha det, men egentligen så har jag nog inte det heller. hmm..

Jag har spenderat denna helg i Strängnäs, eller tja, kom hit igår runt 17. Det har varit ganska skönt, jag har haft tid att greja med mitt projektarbete, men också att bara ta det lugnt. Igår hade jag väldigt kul, jag satt och lekte med en kompis med webcam och vi gjorde massa grimarser och sånt till varandra, det var verkligen kul! Det bör ni alla göra om ni mot förmodan får tråkigt.

Min mage kurrar så tjingeling!