2010-08-29

Fjärdhundra-projektet rullar på!

Ännu en innehållsrik dag är avklarad.


Nu ikväll var det kick-off med Leader-projektet som jag följer. Det var enormt bra uppslutning, mycket engagemang, idéer, spontanitet och trevliga människor. Projektet rullar på riktigt bra, vi har redan uppnått många bra saker och startat undergrupper och föreningar. Bygdens människor verkar nöjda och glada men samtidigt väldigt taggade på att göra mer!

Det känns även väldigt bra att möta människor som tror på sin bygd, det känns hoppfullt inför min framtida yrkesroll som landsbygdsutvecklingsagronom. Jag kommer behövas, antingen i min hembygd eller i någon annan av Sveriges utdöende landsbygder!

Imorgon är det upprop inför det tredje året i min utbildning. Denna termin ska jag läsa en bas i FEK (Företagsekonomi), det ska bli intressant men jobbigt. Ekonomi är inte min starkaste sida vad jag vet. Men det blir det förhoppningsvis ändring på.

18-21 är det valstugan som gäller och därefter ska vi i Centerstudenter mötas på Orvars och planera valspurten!

2010-08-25

Valkampanjandet rullar på!

Igår började jag dagen med kampanjande på stationen 06.30-08.00. Människorna som färdades kring stationen var riktigt morgontjuriga. Det är valtider - var glada! Jag har funderat lite på hur man kan utveckla detta med morgonkampanjande på stationen. Jag kom fram till det typiska centersvaret, bjuda på kaffe och kaka/bulle. Centern har alltid varit partiet som bjudit på hembakat, varför sluta med detta nu?! Upp 3 på morgonen och baka och koka kaffe så kommer varenda pendlare rösta på oss!

I eftermiddag 15-18 står jag i valstugan igen. Denna gång hoppas jag på mer miljösnack än sist jag stod i stugan. Det är trots allt mer intressant att prata med människor som faktiskt innehar valbar ålder.

Personvalskampanjandet går det väldigt lugnt med just nu. Det är enbart små kupper jag har där jag tar med mig en magnet att sätta på kylskåp hos folk jag besöker.





2010-08-23

Min valstugepremiär!

Nu har jag besökt vår fina valstuga! Superfin, de som målade och stylade gjorde ett väldigt bra jobb. Lätt snyggaste/mest påkostade valstugan av alla. Kom och besök valstugan du med, Stora Torget i Uppsala.

Nu är det snart kretsstyrelsemöte och därefter valledningsmöte.

Valet 2010 - här kommer vi!

2010-08-21

Omtenta!

Nu har jag spenderat några dagar djupt försjunken i livsmedelsproduktion. Det är en slags skräckblandad förtjusning. Det finns så otroligt mkt farliga saker inom livsmedelsbranschen som en medelsvensson inte har en aning om. Jag som anser mig vara relativt kunnig i livsmedel blir lite rädd av det jag läser. Exempelvis inser jag hur jävla farligt det är att bo i studentkorridor. Några äckliga exempel:

  1. En disktrasa blir full av bakterier efter EN användning, lagar man mat fler än EN gång om dagen bör man byta disktrasa VARJE dag!
  2. Kylen är rena hälsorisken, speciellt när man kanske har en hylla var och därmed blandar alla slags livsmedel på sin hylla. Man kanske har råvaror som kräver att vara långt ner i kylen eller långt upp beroende på vad man har för slags kylsystem i kylen. I en standard studentkorridor har man ett fack på ett ställe i kylen!


2010-08-10

Sahlin gillar småföretagare!

Idag i Brunchrapporten i P3 intervjuades Mona Sahlin. Det intressanta i intervjun var när Mona berättade vad som skiljde mellan hennes egna åsikter och partiets åsikter. Mona sa: "Ibland fastnar mitt parti i, hur Sverige var på 50-60-talet". Och GUD så rätt hon har. Första sanningen jag hör Mona säga på länge. Meningen syftade främst på partiets syn på företagande. Mona själv ansåg sig vara en småföretagarförespråkare till skillnad från partiet som fortfarande såg på företag som enorma storföretag som det var förr.

Jag tolkade det som att Mona försöker fiska väljare från högersidan. Sedan när blev småföretagarna en sossefråga?

En annan intressant sak under intervjun var när socialism och liberalism kom på tal. Mona ansåg sig inte vara något av det. Hon var Socialdemokrat, inte socialist. hmm... Kort därefter detta sagts flikar hon in att Folkpartiet är dåliga på att vara socialliberala men att det finns många i Sverige som är just det.

Självklart är det många socialliberaler i Sverige, vad kan man annars vara. Är man socialliberal ska man såklart välja Centerpartiet framför Folkpartiet inom alliansen. Centerpartiets socialliberalism bör även locka forna sosseväljare i min mening! För vem vill rösta på ett parti som "fastnat i hur Sverige var på 50-60-talet", inte jag i varje fall! Centerpartiet är ett parti som kämpat för småföretagare i urminnes tider!

2010-08-05

Det bådar gott!

Miljöpartister hoppar av partiet! Äntligen inser vissa miljöpartister att det inte är så himla bra att vara med i vänsterkartellen. Bra gjort! Miljöpartister som vill vara mer frihetliga och neutrala är väldigt välkomna att bilda koalition med centerpartiet enligt mig! Centerpartiet skulle må bra av lite mer extrema förslag och det vore nyttigt att sno åt sig fler miljöväljare om miljöpartisterna ger mer uppmärksamhet åt centerpolitiken!

Ni som vet vilka dessa avhoppade miljöpartister är, sprid den rätta gröna ideologin!

2010-08-04

Det börjar närma sig

Snart är det dags att bli aktiv och seriös igen på denna blogg. Sommaruppehållet lider mot sitt slut. Höstterminen på det tredje universitetsåret närmar sig, likaså valet 2010. Det håller inte att skriva om sommarväsentligheter som festivaler. Nu är det snart dags för riktigt snack om mina politiska åsikter.