2010-10-22

Matbröd har bakats!

Nu har jag äntligen lyckats, första gången jag bakar matbröd som inte är scones! De blev t o m goda, fluffiga och snygga! Nu tror jag att jag är redo att börja baka mer avancerat matbröd. Denna gång var receptet enbart:
  • 1/3 pkt jäst
  • 7 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 tsk salt
  • 13-15 dl mjöl
Jag bytte ut mjölet mot ekologiskt rågskikts-mjöl. Tror det blev lite nyttigare i varje fall.

Medan jag bakade såg jag på nyheterna, min stora skräck blir mer och mer verklighet. Nu fick jag det bekräftat att var åttonde slaktsvin bär på det där multiresistenta viruset som smittas till männiksor! Danskarna har överanvänt antibiotikan, det finns ingen återvändo där. Om man vill bli av med viruset i Danmark måste man slakta av alla grisar hos varenda grisproducent, det funkar inte. Jag är glad att vi har så bra regler och djurskydd i Sverige, det är tur att vi inte överutnyttjar antibiotika användandet.

2010-10-20

Trumpinnefingrar igen?

Var ute och tränade imorse, påvägen hem märkte jag att jag fått så kallade trumpinnefingrar! Blev lite nojig och ringde sjukvårdsupplysningen. Dock hade de ingen som helst koll så imorgon ska jag försöka pricka telefontiden till hjärtmottagningen!

2010-10-19

suck part II

Tidig morgon, kolsvart ute och regn! Om det finns en mening med livet visa mig nu! Jag vill verkligen verkligen verkligen INTE cykla till skolan idag...

2010-10-18

suck!

Har alldeles för mycket att göra och alldeles för lite tid.

2010-10-16

Om möjligt, ännu mera träningsvärk!

Det känns som mitt nya bantningsliv är ganska bra. Jag känner mig peppad på livet igen! Det är nog bra för själen att ha något att göra och tänka på med tydligt utsatta mål!

Igår gjorde jag en gudomlig linssoppa, det var första gången jag gjorde en linssoppa i mitt liv. Det var verkligen den godaste linssoppan jag ätit, restaurangbranschen kan ju anställa mig till linssopporna framöver.

På kvällen var jag på födelsedagskalas som efterföljdes av utgång på Värmlands nation. Det var roligt, mycket skönt folk men dock relativt kass musik. Men jag överlevde. Det bästa var att jag lyckades stå fast vid min bantning och enbart drack fyra stycken öl, det är mindre än en fjärdedel av vad jag brukar hälla i mig! Sista timmen var lite småjobbig, jag var för nykter och blev för medveten om både mig själv och hur andra betedde sig. Lite småobskyr känsla - hur klarar nykteristerna sig?!

Idag har jag varit hurtig och varit ute en timme och gått/joggat, det var jävligt jobbigt i rumpmusklerna som fortfarande ilar och spänner sedan gårdagen. Men det känns i varje fall mycket bättre nu i efterhand. Jag gjorde en ny soppa idag- det blev tomatsoppa på färska tomater. Först ugnsstekte jag dem i lite olja och med "frysfärska" kryddor och sedan rörde jag i buljongvatten i det. Blev riktigt smarrigt, hade blivit ännu bättre om jag haft en mixer eller en matberedare så att jag hade kunnat gjort soppan mer klumpfri. Men jag kom fram till att det nog är bäst med lite tuggmotstånd!

2010-10-15

TRÄÄÄNINGSVÄÄÄRK!

Ja, min bantning verkar i varje fall fungera på mina muskler. Vaknade med den sjukaste rövträningsvärken på länge! Jag kan knappt gå! Men det är ju samtidigt lite skönt att veta att det fungerar!

Idag fyller en massa människor år, fem av mina vänner på Facebook. En av dem ska jag fira idag, min vän LOV-N! Då får jag kanske mindre muskelsmärtor på röven då jag ska cykla ca 2,5 mil.

Bantningen fortsätter, idag ska jag äta mellanmål i form av citrusfrukter!

2010-10-14

Nu ska jag försöka börja blogga igen!

Det har varit väldigt tomt här på bloggen ett tag. Men nu ska jag försöka bli lite mer aktiv igen. Jag som hade planerat att hinna blogga varje dag under valtiden. Så blev det inte.

Men valet gick ju som alla vet och jag är väl relativt nöjd. Jag fick fjärde mest personkryss i Landstingsvalet och det är jag väldigt nöjd med. Jag blev dessutom ersättare! Jag tror att det kan vara väldigt lärorikt men samtidigt väldigt tidskrävande. I varje fall så känns det roligt och jag ser fram emot att vara med och påverka ännu mer!

Efter valet var det några jobbiga veckor i mitt liv, dels var jag helt slutkörd dels totalt efter i plugget! Men nu har jag hunnit få ifatt både ork och studier. Det har varit väldigt stressigt och det kommer det antagligen fortsätta att vara ett tag till i och med att tentaperioden snart är här.

I övrigt har jag börjat banta. Jag har lyckats gå upp 10 kg sedan jag flyttade till Uppsala för dryga två år sedan, nu har jag beslutat mig för att göra något åt det! Sallad och motion står på schemat, än kan jag inte släppa mina alkoholvanor helt. Men ska försöka dra ner på det med, det är ju trots allt alkoholen som är boven i viktuppgången.

Nu har jag uppdaterat lite och jag ska försöka vara mer regelbunden i mitt uppdaterande. På återseende!

PS. Visar en bild på min egenhändigt utdragna visdomstand för att göra inlägget lite roligare!