2010-06-14

Centerpartiet- sämst att locka invandrare?

Idag har radion snackat en hel del om Centerpartiet. Vi är tydligen partiet med minst kandidater med invandrarbakgrund som kandiderar till valet i kommun, landsting och riksdag. Då är vi helt plötsligt "rasister". Det lät ju väldigt troligt- dessutom trycktes det mycket på att Sverigedemokraterna hade fler invandrare än oss. Tipset vi fick från en av radiopratarna under eftermiddagen var att satsa på människor som har dålig självkänsla när vi ska värva medlemmar. Orsaken var att de behövde ha något att göra. Det värsta jag hört, jag blev riktigt upprörd. Ren jävla propaganda på P3, det är inte okej. Jag som älskar P3...

Dessutom hade de gjort en kort intervju med diverse centerpartister där de klippt in små korta kommentarer som vinklade hela storyn, så fräckt! Det som kom fram var att "invandrare ofta kommer från socialistiska ideologier". Jaha.. och sen då? Jo, då lägger de in ett litet klipp där en centerpartist kommenterar typ "tills de sett vår politik", vilket färgar hela diskussionen till att alla centerpartister är rasistiska, skyller på ideologier och är besserwissrar.. Kul dag!

Men hur är det då? Jo, centerpartiet älskar invandrare! Invandrare är väldigt bra och drivna företagare och centerpartiet gillar företagare! Varför når vi inte ut med vår politik till invandrarna? Jag tycker att vi gör det. Men vi är väl inte de bästa medlemsvärvarna som finns. Vi behöver bli bättre att värva medlemmar oavsett kön, ålder, kulturell- eller socialbakgrund.

Förövrigt har jag arbetat 10 timmar idag- snart är det legitimerat att kalla mig själv för en "hard-working-woman"!

Inga kommentarer: