2010-03-14

Vänstern har trots allt rätt...

Jag blir ganska upprörd när besluts tas utan att någon hänsyn ges till dem som ska konsumera eller arbeta med det. Köttklister, vafan ska det vara bra för. Jag tror inte ett skit på det och det gör inte vänstern heller.

Först och främst kan det innebära att man klistrar ihop olika delar från olika djur vilket leder till att det är olika lång tillagningstid på ens köttbit. Vem vill ha det så? Att ena halvan av fläskfilén blir tillagad på 2 minuter medan den andra halvan kräver 8 minuter. Det är helt värdelöst, så vill ingen människa ha det!

Problemet är, som jag skrivit tidigare, människor är för lata och kräsna. Det är jättemånga köttbitar som är för "små" eller för "jobbiga att tillaga" för att de ska bli köpta. Folk vill ha en utskuren biff, och gärna jättestor och utan fett. Biffarna är inte hur stora som helst, tack vare våra hårda djurhälsoregler avlar vi inte fram enorma djur (tänk på en Belgian Blue) som ger enorma köttbitar men som mår dåligt fysiskt. Folk måste börja lära sig att göra långkok, det är inte så svårt och man kan göra annat under tiden. Folk bör dessutom lära sig att köttbitarna med mest fett på är dem som man lyckas bäst med vad gäller smak, saftighet och mörhet!

Decentralisera besluten, jag vill inte att att varken EU eller den svenska regeringen ska ägna sig åt beslut om köttklister. Börja arbeta med större, viktigare saker som har betydelse för oss och jorden som vi lever på!

Inga kommentarer: