2010-08-10

Sahlin gillar småföretagare!

Idag i Brunchrapporten i P3 intervjuades Mona Sahlin. Det intressanta i intervjun var när Mona berättade vad som skiljde mellan hennes egna åsikter och partiets åsikter. Mona sa: "Ibland fastnar mitt parti i, hur Sverige var på 50-60-talet". Och GUD så rätt hon har. Första sanningen jag hör Mona säga på länge. Meningen syftade främst på partiets syn på företagande. Mona själv ansåg sig vara en småföretagarförespråkare till skillnad från partiet som fortfarande såg på företag som enorma storföretag som det var förr.

Jag tolkade det som att Mona försöker fiska väljare från högersidan. Sedan när blev småföretagarna en sossefråga?

En annan intressant sak under intervjun var när socialism och liberalism kom på tal. Mona ansåg sig inte vara något av det. Hon var Socialdemokrat, inte socialist. hmm... Kort därefter detta sagts flikar hon in att Folkpartiet är dåliga på att vara socialliberala men att det finns många i Sverige som är just det.

Självklart är det många socialliberaler i Sverige, vad kan man annars vara. Är man socialliberal ska man såklart välja Centerpartiet framför Folkpartiet inom alliansen. Centerpartiets socialliberalism bör även locka forna sosseväljare i min mening! För vem vill rösta på ett parti som "fastnat i hur Sverige var på 50-60-talet", inte jag i varje fall! Centerpartiet är ett parti som kämpat för småföretagare i urminnes tider!

Inga kommentarer: