2010-02-25

EU kommer med fler korkade idéer

EU är som en robot, en maskin eller något annat som ger ett frekvent upphov till nya saker. I detta fall regleringar. Inte nog med att de kommer på sjuka oanpassade regler såsom att man inte får ha träd i beteshagar, nu får man heller inte ha ström i stängslen. Detta problematiserar djurhållningen ganska radikalt i Sverige liksom regleringen om antalet träd i hagar. Kan man inte ha tillräckligt hög joule-nivå i stängslet kan vilt komma in, djuren kan rymma, man måste lägga mer arbetskraft på att röja bort gräs som annars hade försvunnit av stängslets "joule-halt". Dessa nya regleringar har uppkommit för det har dött ett fåtal människor som inte kunnat läsa "varning för elstängsel" skyltar. Suck, vart är världen påväg?

Ett intressant citat i artikeln är följande:
"Hela diskussionen är helt vansinnig. Man kan inte stoppa försäljningen bara för att det skett något enstaka dödsfall i hela världen på många år. Då skulle man ju förbjuda snabba bilar och hårtorkar också, säger Piero Bandini som säljer elstängsel."

Jag håller helt med Piero, detta är vansinnigt! Jag anser att detta är ett stort problem med EU. EU tar beslut som är på en alldeles för låg nivå, dessa typer av beslut bör tas i de olika länderna, helst i den enskilda kommunen. Det är verkligen befängt att EU ska lägga kraft på saker de inte har något med att göra. EU bör ägna sig åt de stora sakerna, exempelvis hur vi tillsammans i ett enat Europa ska göra för att få ett bättre klimat, hur vi kan få en bättre fördelning av resurser, hur man tillsammans kan skapa en tydlig opposition mot exempelvis USA och Kina.

Min slutpunkt med detta är att man bör decentralisera mera samt att EU bör ägna sig åt större saker. EU bör undvika att lägga resurser på fjantiga regleringar som är fullkomligt vettlösa!

1 kommentar:

Belinda sa...

svar: haha ja det var hårda tider det där! ;)