2010-06-27

Festivalsommaren är här!

Nu är det äntligen dags för min magiska festivalmånad!

Jag börjar på Peace and Love för att sedan dra mig till Hultsfred och sist men inte minst blir det Arvika. Rätt spännande, det blir första gången jag är i Arvika, kanske att jag får en ny favoritfestival i Sverige.

Det är väldigt kul att se på omgivningen. När man festivalar blir det ofta väldigt mkt restid, man får se hela Sverige. Hur det skiftar sig i naturen och hur olika det är var i landskapet man bor. Från slättmarker till skogsbygder. Det är intressant. Men också lite obehagligt, speciellt när man åker genom de småländska skogarna. Jag brukar gråta då. Stormen Gudrun förstörde verkligen mycket!

Imorgonbitti börjar resan - Dalarna, Småland och därefter Värmland!

Bästa festivaltipsen:
  • Eltejp
  • Vattenflaska
  • En extra mobil

2010-06-20

Svenskt ska väl för fan vara svenskt?

De senaste dagarna har jag varit riktigt upprörd. Sedan innan har man vetat att man ska ursprungskolla mjölken, för det kan finnas danskproducerad mjölk i Sverige. Det har väl funkat, men nu har det gått överstyr! Danskproducerad "Yoggi" har en i princip identisk förpackning som svensk yoggi. Den enda skillnaden är att den svenska har arlakossan med på förpackningen.

I fredags i Land stod det att man inte längre kan vara garanterad att det är svenskproducerat bregott. Det kan vara grädde från exempelvis Finland som man använt. Även här är det arlakossan man ska kika efter på två till övrigt identiska paket.

Liksom vad i helvete, man köper ju bregott för man vill ha garanterat svenskproducerat smör. Inte för att man tycker det är shit the same om det är finskproducerat. Samma sak med mjölk, samma sak med yoghurt, fil och alla andra mejeriprodukter. Vart är vi påväg?

Problemet är att det inte produceras tillräckligt med mjölk och grädde i Sverige. För det är inte tillräckligt lönsamt för mjölkbonden. Det är inte rättvist att svenska lantbrukare knappt ska få pengar nog att gå runt i sin produktion. VI ALLA äter ju, VI ALLA är ansvariga, VI ALLA måste göra något nu!

Mjölkproducenter lägger ner på rad, de få som finns kvar får ensamrätt och ökar och ökar i storlek. Lantbruken blir till små "industrier". Det är inte detta som medelsvensson vill ha, medelsvensson tror att det är vackert, genuint och kärleksfullt med mjölkproduktion. Att kossorna springer runt och betar i en hage där gräset alltid är grönt. VI MÅSTE upplysa konsumentsverige, VI MÅSTE ge de svenska lantbrukarna betalt, VI MÅSTE ha en levande landsbygd!

Lösningen på problemet är att det återigen bör blir lönsamt att vara bonde, synen på en lantbrukare bör förändras, småföretagare (små lantbruk) på landsbygden måste gynnas! Vi vill inte ha ett industrialiserat lantbruk där djuren hanteras som produkter, vi vill ha småskalighet där djuren hanteras som individer. Där det är okej för en lantbrukare att ha 10 kor, 15 får, 30 höns, 4 grisar. Vi vill ha en mångfald i vår svenska landsbygd där man kan överleva även om man är småskalig och tror på vad man gör.

Svenskt småföretagande på landsbygden måste gynnas NU, oavsett om det är en rörmokarfirma som vill anställa EN extra person eller om det är ett lantbruk som vill nischa sig på fjällkor!

2010-06-14

Centerpartiet- sämst att locka invandrare?

Idag har radion snackat en hel del om Centerpartiet. Vi är tydligen partiet med minst kandidater med invandrarbakgrund som kandiderar till valet i kommun, landsting och riksdag. Då är vi helt plötsligt "rasister". Det lät ju väldigt troligt- dessutom trycktes det mycket på att Sverigedemokraterna hade fler invandrare än oss. Tipset vi fick från en av radiopratarna under eftermiddagen var att satsa på människor som har dålig självkänsla när vi ska värva medlemmar. Orsaken var att de behövde ha något att göra. Det värsta jag hört, jag blev riktigt upprörd. Ren jävla propaganda på P3, det är inte okej. Jag som älskar P3...

Dessutom hade de gjort en kort intervju med diverse centerpartister där de klippt in små korta kommentarer som vinklade hela storyn, så fräckt! Det som kom fram var att "invandrare ofta kommer från socialistiska ideologier". Jaha.. och sen då? Jo, då lägger de in ett litet klipp där en centerpartist kommenterar typ "tills de sett vår politik", vilket färgar hela diskussionen till att alla centerpartister är rasistiska, skyller på ideologier och är besserwissrar.. Kul dag!

Men hur är det då? Jo, centerpartiet älskar invandrare! Invandrare är väldigt bra och drivna företagare och centerpartiet gillar företagare! Varför når vi inte ut med vår politik till invandrarna? Jag tycker att vi gör det. Men vi är väl inte de bästa medlemsvärvarna som finns. Vi behöver bli bättre att värva medlemmar oavsett kön, ålder, kulturell- eller socialbakgrund.

Förövrigt har jag arbetat 10 timmar idag- snart är det legitimerat att kalla mig själv för en "hard-working-woman"!

2010-06-11

Livet på landet




Änsålänge har "studieuppehållet" aka sommarlovet bestått i arbete, lite lek och broders student. Jag och min yngsta bror letade fyrklövrar häromdagen när vi lekte, jag lyckades finna åtta stycken på ungefär en kvart medan min bror enbart hittade en fyrklöver och två femklövrar. Min lycka i fyrklövsletandet måste bero på att jag är centerpartist!

Idag har jag i övrigt varit på min äldre yngre brors student. Han var full och glad precis som man bör vara. Nu var det faktiskt två år sedan jag själv stod där med studentmössa och glada miner. Fan, vad tiden går fort!

2010-06-09

"Sommarlov"

Nu är jag hemma i min hembygd, hemma på gården. Äntligen kan jag byta ut studentlivet mot riktigt arbete, som jag har längtat. Det är psykiskt jobbigt med plugg medan vanligt arbete bara är fysiskt. De kompletterar varandra väldigt bra!

Idag fångades mitt intresse av en ny facebook-grupp. Den handlar om hur svensk skattepolitik fungerar. Det är en historia som är väldigt pedagogisk som med en liknelse med restaurangbesök beskriver hur just skattepolitiken fungerar i praktiken. Väldigt läsvärd historia, ni hittar den här.

I övrigt har jag fått hem en del personvalsmaterial. En mugg till farsan, magneter, vykort och lite olika fotografier. Det ser relativt bra ut, det känns spännande. Jag skulle nog kunna göra affärer av detta, sälja muggar eller något liknande. Den jag har är attraktiv, morsan och farsan nästan slåss om den!